‘Alleen als jij erbij Band’ is een workshoporkest o.l.v. Ferdi Schukking met deelnemers uit Rotterdam, Gouda, Utrecht en Woerden, ontstaan vanuit de behoefte een vaste band te vormen in plaats van elke keer in een nieuwe workshop te spelen. De band is goed op elkaar ingespeeld en heeft een eigen geluid ontwikkeld door de unieke bezetting en persoonlijkheid van de deelnemers.

De ‘Alleen als jij erbij Band’ speelt een afwisselend (soul)jazz-, fusion- en latin-repertoire van o.a. Snarky Puppy, Raad van Toezicht, Gallowstreet, Benjamin Herman, Maceo Parker, Horace Silver, Quincy Jones etc.

Het is geen traditionele BigBand. Speelplezier staat voorop. De arrangementen worden goed ingestudeerd en elke deelnemer krijgt de kans de solistische kwaliteiten te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor samenspel en interactie. Ook daar wordt veel feedback op gegeven door elkaar en de workshopleider. De deelnemers bepalen zelf het repertoire. We proberen een aantal keer per jaar op te treden.

De band repeteert elke donderdagavond in Gouda in Pand 50 van harmonie Ceacilia, Bodegraafsestraatweg 50. Inloop 20.00 uur, repetitie van 20.30 – 22.30 uur. Gratis parkeren voor de deur.

De kosten zijn € 360 voor een periode van 5 maanden (van september – januari, van februari – juni). In juli en augustus wordt niet gerepeteerd.

Huidige bezetting:

Ferdi Schukking – sopraansaxofoon, Patricia de Jong, Hans Brugman – altsaxofoon, Erni Bodegraven, Frans de Ruiter – tenorsaxofoon, Mireille Wolfers, Rein Souwerbren – baritonsaxofoon, Annet Smaal – trombone, Paul Bogaard – gitaar, vacature – piano, Arnold Thiescheffer – contrabas, Bart Witmond – drums.

Wij zoeken uitbreiding met een pianist(e), trompettist(e) en trombonist(e).

Als je auditie wilt doen mail dan naar: info@ferdischukking.nl
Zie ook: www.alleenalsjijerbijband.nl