Carla Bley is een eigenzinnig pianiste/componiste.
Zij heeft gewerkt met Michael Mantler en richtte samen met hem het Jazz Composer’s Orchestra op. Ze speelde met Charlie Haden (Ballad of the Fallen) en Steve Swallow, haar partner, waarmee ze de laatste jaren veel opnames op het ECM label maakte.
Ze heeft een zeer eigenzinnig geluid. Naast veel big-band stukken ook intieme miniatuurtjes. Haar akkoordenschema’s zijn nooit standaard. Ze werkt met prachtige kleuren. Ook de vorm is vaak verrassend.
In de workshop spelen we een aantal composities van Carla Bley:

Battle Ship

Reactionary Tango

The Lone Arranger

Utviklingssang

En van het Liberation Music Orchestra:

Els Segadors

The Ballad of the Fallen

If You Want to Write Me

The People United Will Never Be Defeated

Silence

Deelname staat open voor de ritmesectie gitaar, bas, drums, percussionisten, piano, blazers en strijkers. We besteden veel tijd aan de timing, dynamiek, groepsgeluid en uiteraard aan de solo’s. Als je je inschrijft, krijg je een week van tevoren toegang tot de dropbox om de partijen te downloaden. Daar vind je ook alle originele mp3 opnames.

Een uitdagende workshop voor de gevorderde speler!

De workshop bestaat uit 8 woensdagavonden van 28 september tot 23 november en een presentatie op zondagavond 27 november.

Zij  wordt georganiseerd door de vereniging UJazz in samenwerking met TivoliVredenburg. De workshop wordt gehouden in het Muziekhuis Utrecht aan de Loevenhoutsedijk 301 in Utrecht.

Data van de workshop:             Woensdag 28 september, 5, 12, 19 oktober, 2, 9, 16, 23 november 2022

Tijdstip:                                              19.30 – 22.00  uur

Presentaties:                                   Zondagavond 27 november, 20.30 uur Rabo Open podium, TivoliVredenburg