Ferdi Schukking ontwikkelde een eigen wijze van bandcoaching.
Bands kunnen zich inschrijven voor een avond bandcoaching. De werkwijze is als volgt: De band studeert een aantal (jazz)standards in of komen met een gedeelte van hun repertoire. Op de avond wordt een compositie gespeeld en door mij opgenomen op de computer. Ik geef commentaar en let daarbij met name op samenspel, inhoud van de solo’s, zeggingskracht, podiumpresentatie etc.

Deze vorm leent zich ook uitstekend voor individuele aandacht. Ik geef iedereen specifiek instrument eigen aanwijzingen. Bijvoorbeeld de drummer krijgt aanwijzingen over het verschil in timing van de ledematen, de saxofonist over de vinger – tong coördinatie, de gitarist over de grepen van de akkoorden etc. De pianist, gitarist en bassist krijgen suggesties voor zowel solo’s als begeleiding. Na een aantal onderbrekingen wordt het stuk nogmaals gespeeld. Deze keer inclusief alle door mij aangedragen verbeteringen. Ook deze versie wordt door mij opgenomen. De eerste take en de laatste take krijgen de bandleden een week later op CD toegestuurd, zodat ze duidelijk het verschil kunnen horen tussen de begin- en de laatste opname. Deze opnamen zijn ook goed te gebruiken als demo. Je zult verbaasd zijn over het resultaat!

De bandcoaching is bedoeld voor alle niveaus. Ook beginnende bands kunnen zich aanmelden.
Een avond coaching kost € 250, inclusief opnames. Ik kom dan op locatie (meestal jullie eigen repetitieruimte) gedurende drie uur de puntjes op de i zetten.

Neem contact op met info@ferdischukking.nl