Een bijzonder projekt deze keer met de beginners: Er worden uitsluitend liedjes van Walt Disney gespeeld en gezongen uit de bekende tekenfilms: Lion King (Circle of Live), 101 Dalmations (Cruella Deville), Pinoccio (I’ve got no Strings), Peter Pan (You can Fly!), Robin Hood, Aristocats, Aladdin etc. en natuurlijk Snowwhite (Someday my Prince will come). De deelnemers krijgen een CD met de 11 originele opnamen.
Deze liedjes lenen zich uitstekend om de basisbeginselen van het improviseren onder de knie te krijgen. Allereerst het thema. We spelen stukken in verschillende stijlen: een Afrikaans stuk (Circle of Life), blues (Cruella Deville), reggae (Kiss the Girl), swingstuk (Thomas O’Malley Cat), een ballad (Love), up-tempo (One Jump Ahead), etc. Iedere stijl heeft zijn eigen manier van spelen. Zo zal er aandacht geschonken worden aan de timing: is het recht of in swing. Het ensemblespel is erg belangrijk. Zuiverheid, intonatie, grepen, kleur, dynamiek, artikulatie zijn daarbij behorende parameters. Het arrangement komt daardoor beter tot z’n recht.
De improvisatie wordt vanaf de basis opgebouwd: de toonladders, accoorden, het verschil mineur/majeur, ritme, maatgevoel/vormbesef, luisteren, op elkaar reageren, opbouw van de solo etc.
Bij de beginnersgroep zal vooral het speelplezier belangrijk zijn. In een goede sfeer zullen de deelnemers meer open staan voor elkaar en elkaars speelwijze. Dan ontstaat er ruimte voor muzikale uitstapjes en experimenten en wordt de groep een eenheid. De inschrijving staat open voor elke deelnemer die noten kan lezen (ritmesectie: accoordenschema) en een redelijke instrumentbeheersing heeft. De 10 workshops zullen worden afgesloten met een aantal optredens.