De titel ‘Afscheid’ ontstond nadat de muziek af was, maar vóór het maken van de film. In eerste instantie had ik dat gevoel, luisterend naar de muziek. Door de melancholische, weemoedige sfeer kwam die titel naar boven drijven. Ook de vertrekkende en langsstormende treinen op de DVD geven dat afscheidsgevoel.
De associatie met het overlijden van mijn goede vriend bassist Theo Hoogstins leek een logische. Later realiseerde ik mij dat ook de geboorte van Jelle, die op de DVD een prominente rol vervult als fluisterende commentator op de compositie, een soort afscheid was. Op het moment dat ik de navelstreng doorknipte was het een eigen, zelfstandig persoon geworden en nam ik afscheid van ‘mijn’ kind.
Toen ik de spreeuwen hun ballet zag uitvoeren in Woerden wist ik dat dat de juiste film bij de muziek zou zijn. De vogels symboliseren het ultieme afscheid van het aardse bestaan. Soms dromen we dat we kunnen vliegen om de werkelijkheid te ontvluchten.

DVD’s bestellen

Na de bestelling neem ik contact met u op.

    2 DVD’s Afscheid (2004) € 20,00