Voor zangers en instrumentalisten

In deze workshop laten we ons tien weken lang onderdompelen in de wereld van de Jamaicaanse ska. Deze muziek kenmerkt zich door de sterke afterbeat en sprankelende blaaspartijen. De muziek wordt ook wel de jazz van Jamaica genoemd.
De zanger(s) draagt de band. Het wordt een feest voor het publiek: de muziek is bedoeld om te dansen (skanken). Timing is alles. Het wordt een hechte band, met vooral veel lol op het podium.
De arrangementen zijn niet te moeilijk, mogen lekker los gespeeld worden, maar moeten wel swingen! Er is veel ruimte om te soleren. Het zijn geen moeilijke akkoordenschema’s, maar het moet wel lekker klinken. Hoe doe je dat? Hoe maak je een verhaal van de solo, met een kop en een staart. Hoe breng je de intentie erin?
We spelen originele ska uit de jaren ’50 (the Skatalites, Toots & The Maytals, Prince Buster, Don Drummond), maar ook de moderne ska van o.a. The Specials, Madness en Hep Cat. Daarnaast kunnen we leuke liedjes ‘ver-ska-en’. We spelen bijv. de jazzstandard ‘Summertime’ op een ska manier. Mocht je een voorstel voor een nummer willen doen, dan kun je mij mailen.

Heb je zin in een sprankelende, gezellige workshop met vrolijke, inspirerende muziek, vette solo’s en een gezellige sfeer, doe dan mee met deze workshop.
We werken toe naar een hoogtepunt: het optreden op de vrijdagavond in jazzcafé Dizzy.

De workshop is bedoeld voor alle instrumentalisten en zangers. Er kunnen maximaal drie zangers, ritmesectie: piano (toetsen), bas, drums, max. 2 gitaren en blazers: 2 trompet, viool, fluit, clarinet, sopraansaxofoon, 2 altsaxofoons, 2 tenorsaxofoons, baritonsaxofoon en trombone meedoen. Schrijf gauw in, vol is vol. De blazers moeten noten kunnen lezen, de ritmesectie akkoordenschema’s.
Klik hier om mp3 te luisteren en te downloaden van de liedjes die we mogelijk gaan spelen. Je kunt ook een mail sturen met een voorstel voor een swingend ska-nummer!