In deze workshop gaan we het hebben over soleren.
Wat zijn de ingrediënten voor een goede solo? Hoe pak je dat aan, hoe bereid je dat (thuis) voor?
Aan de hand van een aantal jazz standards duiken we de diepte in. Je kiest zelf een eigen standard die je graag speelt. Je krijgt feedback op jouw solo, opbouw, notenkeus, timing, verhaal, interactie met de ritmesectie etc.
Naast de grote bezetting speel je ook een aantal stukken in combo’s. Je luistert naar elkaar een geeft elkaar ‘tips en tops’. Zo leer je ook herkennen waarom een solo ‘goed’ is: zeggingskracht, overtuiging, spelen of juist niet spelen.
Je wordt je bewust van jouw eigen stijl en leert deze verder te ontwikkelen. Jouw persoonlijke aanpak, geluid en opvatting over de muziek die je speelt komen aan bod.
De ritmesectie vervult een belangrijke rol: hoe reageer je op de solist of zelfs: hoe anticipeer je op de phrases die de solist speelt? Wat geef je aan en waar kan de solist mee verder? Uiteraard speel je zelf ook een solo. Ook de functie van de instrumentalist wordt besproken: wanneer heb je een begeleidende rol, wanneer treed je meer op de voorgrond? De blazers leren luisteren naar de ritmesectie en leren kiezen of ze iets met het aangedragen materiaal doen.

Kortom: we gaan écht muziek maken.

Zoals gezegd kun je mij mailen welke standard je graag speelt in deze workshop.

Deel 8 van de methodiek ‘Improviseren kun je leren’ gaat over soleren. Er staan veel bruikbare tips in en je kunt de standards meespelen met de bijgevoegde CD. Je kunt dit deel met korting aanschaffen voor de workshop, maar dat is niet verplicht. De prijs is € 15,00 (in plaats van € 17,50).

Data: zondag 12, 19, 26 februari, 12, 19, 26 maart, 2, 9 april 2017.
Tijdstip: zondag van 11.00 – 13.30 uur.
Locatie: Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 B, 2802 BC Gouda.
Er is een complete backline aanwezig met piano, (zang)installatie, drumset, gitaar- en basversterkers.
Parkeren is gratis, 15 minuten lopen vanaf station Gouda.