Saxofonist Benjamin Herman won in 2006 de Boy Edgar prijs. Met zijn New Cool Collective speelt hij aanstekelijke, swingende, dansbare muziek met een lekkere groove en catchy tunes. Legendarisch zijn de ‘big monday’ sessies in Amsterdam waar de groep speelde. We gaan een aantal van deze composities spelen. Het belooft een swingende workshop te worden. De meeste partijen zijn eenvoudig. Sommigen arrangementen vereisen een flink portie thuisstudie. De workshop gaat vooral over timing en groove. De akkoordenschema’s zijn niet te moeilijk. Toch blijft het lastig daar een ‘vette’ solo over te spelen. De solist wordt ondersteund door riffs. Er zijn special chorussen (lastig!) en tutti’s waar het hele orkest als een dampende locomotief voortdendert. Van de blazers wordt verwacht dat ze noten kunnen lezen. De ritmesectie moet vertrouwd zijn met het spelen van akkoordenschema’s.

Deelname staat open voor de ritmesectie gitaar, bas, drums, percussionisten, piano, blazers, strijkers etc. Het is een workshop voor beginners en gevorderde spelers. We besteden veel tijd aan de timing, dynamiek, solo’s en groepsgeluid. Het wordt een swingende band met spetterende solo’s! Als je je inschrijft, krijg je een week van tevoren toegang tot de dropbox om de partijen te downloaden. Daar vind je ook alle originele mp3 opnames.

Op mijn website staan een aantal mp3 van de stukken die we mogelijk gaan spelen:

https://duodenum.home.xs4all.nl/New_Cool_Collective/

Schrijf je gauw in, er is veel animo voor deze workshop!

Data: 8 zondagen van 10.00-12.30 uur op 29 september, 6, 13, 20 oktober, 3, 10, 17, 24 november 2024. Optreden 24 november 15.00 uur.

Locatie: Podium Bredius, van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden. Parkeren kan op het terrein of gratis bij de school. Ongeveer 10 minuten lopen vanaf station Woerden. Er is een backline aanwezig van een drumset, (bas)gitaar versterker, elektrische piano en zanginstallatie. Muziekstandaard meenemen.

Prijs € 240

Geef je op door onderstaand formulier in te vullen.

    deelname workshop New Cool Collective € 240