Een dubbele workshop met koor en combo!

‘Ondeugende Jazz…’. Een dubbele workshop met koor en combo! 4 – 10 augustus 2013, Acquet, Frankrijk.
Een uniek project. Twee workshops in één week. We combineren een koor met een jazz combo. Het koor zingt met een fantastische live band. Het kleine combo krijgt alle kans flink uit te pakken. De koorleden zingen gezamenlijk, maar voor de liefhebber ook solo met de band. Met de backgrounds van het koor. Er wordt gescat (zelfs een gezamenlijke solo gescat) en gesoleerd door de bandleden. De interactie tussen deze disciplines zal voelbaar zijn in elke noot die we spelen en zingen.
We spelen ‘ondeugende’ nummers van ‘Shiny Stockings tot Amy Winehouse en Giovanca.
Van Makin’ Whoopee tot Duffy en Lady Gaga.
Van zwoele latin-jazz tot Wouter Hamel en Jamie Cullum.
Een mooie zomeravond in Acquet, het is broeierig warm. Er hangt iets in de lucht. Gezelligheid, een wijntje, een mooi arrangement, iedereen begint te neuriën en zingt uiteindelijk mee. De sfeer is ongedwongen en ontspannen. Er ontstaat iets moois, een uitdaging er helemaal in te duiken. Een ervaring om nooit te vergeten!

De workshops staan onder leiding van de gerenomeerde worskshopleiders Marlou Vriens en Ferdi Schukking.
De koorleden repeteren met Marlou in het nieuwe atelier.
Heb je zin om lekker meerstemmig te zingen en op een leuke wijze je stem te verbeteren? Dan is dit je kans om mooie arrangementen in te studeren. Er zal veel aandacht zijn voor samenzang en tijd genomen worden voor technieken zoals timing, interpretatie en frasering. Alles wat nodig is om een nummer net dat beetje extra te geven. Vanuit de EVT zangtechniek zullen de puntjes op de i gezet worden. Daarnaast wordt er ook tijd/ruimte ingepland voor individuele stemcoaching!
Je krijgt de kans met een live band te zingen. De veiligheid van het koor, maar ook de mogelijkheid een solo te scatten of zingen. Misschien wil je wel alleen een nummer met het combo doen. Je wordt gestimuleerd over de drempel te stappen en het gewoon te doen! Alles kan, niets is te gek. Als je zingen leuk vindt, kom je gewoon meedoen. Omdat het veel meerstemmig is, is enige zangervaring gewenst.

De band zal met Ferdi de nummers in de kerk instuderen. Het wordt een klein combo met ritmesectie (piano, bas, drums, gitaar, percussie) en 2/3 blazers.
Dat betekent veel aandacht voor elkaar. Wie doet wat. Wat is jouw functie. Hoe begeleid je het koor of individuele zanger(es), hoe werk je met jouw (blaas) solo naar zo’n climax toe dat de zang daar naadloos in over kan gaan of hoe vul je de gaten tussen de teksten in jouw vrije rol?
We maken er natuurlijk een hechte band van. We improviseren veel, spelen ook eigen nummers en je krijgt veel feedback op de solo’s. Daarnaast zal er ook individuele aandacht zijn. Uiteraard besteden we ook tijd aan de arrangementen, timing, zuiverheid, dynamiek etc. Voor de ritmesectie mensen is het handig als ze akkoordsymbolen kunnen lezen. De blazers moeten noten kunnen lezen en ervaring hebben met soleren.

Elke dag oefenen de twee groepen minimaal één sessie samen. Podiumpresentatie zal daarbij ook besproken worden. Uiteindelijk wordt toegewerkt naar een spetterend optreden op de vrijdagavond.