Wie was jij? Welke muziek wordt er jouw begrafenis gespeeld? Is dat een swingende Big Band met crooner die ‘Waarheen, waarvoor‘ zingt? Of is het een Antilliaanse Brassband die los en vrolijk jou uitgeleide doet? Zoek je het in een intieme ballad of verliep jouw leven ‘bluesy’? Wordt het contemplatief (Requiem van Palestrina) of spatten de vonken eraf in een eigen compositie?
We gaan jouw ultieme stuk spelen. Het leuke is dat je er zelf (nog) bij bent! Je kunt het zelf dirigeren, precies regelen hoe je het wilt hebben. Jouw wensen worden door de groep vertolkt. En je mag meespelen!

We gaan dieper in op jouw manier van spelen. Elke noot laten klinken alsof het de laatste is. Wat is nou kenmerkend voor jouw opvatting? Waar wil je naartoe in de solo? Zijn er blokkades waar je tegenaan loopt? Kun je de loop der dingen nog bijsturen? Levensvragen gaan we niet uit de weg. De laatste kans om er nog iets van te maken. In deze workshop! Laat zien wie je bent (of was).
De workshop staat open voor alle instrumentalisten en vocalisten. Je speelt jouw eigen stuk en daarnaast in een (aantal) stukken van andere deelnemers. We geven elkaar feedback op de solo’s. Jouw niveau van spelen krijgt een flinke duw in de goede richting, omdat je je zo intensief met de nummers bezig houdt. Door het commentaar van de anderen en doordat je gedwongen wordt na te denken over andermans solo is het een heel intense workshop.