Bossa Nova, Antonio Carlos Jobim en Astrud Gilberto

Bossa Nova

In deze workshop spelen we alleen composities van Antonio Carlos Jobim, gezongen door Astrid Gilberto. Natuurlijk met de fenomenale Stan Getz op tenorsaxofoon. Uiteraard een paar prachtige nummers van de CD ‘Getz/Gilberto’ zoals Desafinado, So Danco Samba, One Note Samba en Corcovado. Maar ook van de CD ‘Jazz Samba’. Andere nummers die we mogelijk spelen: Dindi, How Insensitive, Wave, The Girl from Ipanema, Once I Loved en Agua de Beber. We luisteren ook naar vertolkingen van Ellis Regina, Ella Fitzgerald en Frank Sinatra.
Alle composities worden in een mooi arrangement gespeeld. Daar besteden we ook ruim aandacht aan.
Het is moeilijk te soleren over deze ingewikkelde akkoordenschema’s. We analyseren een aantal solo’s van Stan Getz en proberen met dat materiaal zelf mooie lijnen te spelen.
Als je je inschrijft, krijg je een week van tevoren toegang tot de dropbox om de partijen te downloaden. Daar vind je ook alle originele mp3 opnames en meespeelversies om thuis te oefenen.
Geschikt voor alle instrumentalisten en zangers/zangeressen. Blazers/strijkers worden geacht noten te kunnen lezen, ritmesectie deelnemers moeten akkoordenschema’s kunnen spelen.
Schrijf je gauw in, er is veel animo voor deze workshop!

Prijs Workshop: € 160
Data: zondag 23, 30 september, 14, 21 oktober, 4, 11, 18, 25 november 2018
Optreden mogelijk zondag 25 november in StudioGonz, 15.00 uur.

Tijdstip: zondag van 10.00 – 12.30 uur (ochtendgroep) of 13.00 – 15.30 uur (middaggroep, graag voorkeur aangeven in het vakje ‘opmerkingen’)
Locatie: Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 B, 2802 BC Gouda.
Er is een complete backline aanwezig met piano, (zang)installatie, drumset, gitaar- en basversterkers.
Parkeren is gratis, 15 minuten lopen vanaf station Gouda.