Na de workshop Snarky Puppy, nu een workshop met muziek van de Nederlandse equivalent:

De Raad van Toezicht is een negenkoppige band die wordt geroemd als een van de hipste bands in de Nederlandse jazzscene. Negen speelse, maar solide muzikanten combineren hun ideeën en invloeden tot hedendaagse jazz. Dit jonge collectief schrijft zijn eigen frisse en delicate originals ergens tussen jazz, funk, hiphop en rock. De kleurrijke bezetting van instrumenten wordt optimaal benut, hun muziek bevat sterke grooves uit de hele wereld en intense improvisaties.

De muziek is samengesteld uit de uiteenlopende invloeden van de leden, van rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs western. Toch blijven jazz en funk de belangrijkste ingrediënten waar de band zijn spontaniteit en aanstekelijk sterke grooves vandaan haalt.

Het album ‘De Raad’ werd in april 2017 uitgebracht, gevolgd door een uitgebreide club- en festivaltournee in Nederland.

In oktober 2018 bracht De Raad het geheel nieuwe album ‘84’ uit, dat met lovende kritieken van zowel het publiek als critici werd ontvangen. Met een brutale sound, een levendige mix van sterke composities en een nieuwe all-star line-up, bewijst De Raad een live sensatie te zijn in de wereld van jazz en pop!

We spelen de nummers van het album ‘De Raad’:

Anyone Seen Mike Hawk

Beam

Loco Jardino

Londinium

Maji

Nowhere to Go

Praise the Sun

Snake

The Collector

Wolfe

Deelname staat open voor de ritmesectie gitaar, bas, drums, percussionisten, piano, blazers en strijkers. Het is een workshop voor meer gevorderde spelers! We besteden veel tijd aan de timing, dynamiek, solo’s en groepsgeluid. Het wordt een swingende band met spetterende solo’s! Als je je inschrijft, krijg je een week van tevoren toegang tot de dropbox om de partijen te downloaden. Daar vind je ook alle originele mp3 opnames.

Data: 8 Zondagen van 10.00-12.30 uur op 27 september, 4, 11, 25 oktober, 1, 8, 15, 22 november. Optreden woe. 25 nov. In RIE theater, Woerden. Bij voldoende deelname start een tweede groep van 13.00-15.30 uur. Geef jouw voorkeur aan op het aanmeldformulier.

Locatie: Gebouw van harmonie Caecilia, Bodegraafsestraatweg 50 (Pand 50) 2805 GR Gouda. Parkeren is beperkt op het terrein van Caecilia, gratis in de zijstraat bij de school. 25 Minuten lopen vanaf station Gouda. Er is een backline aanwezig van een elektrische piano en drumset. Er zijn geen gitaar- en basversterker. Muziekstandaard meenemen.